Hur kopplar jag in min router?

• Nedan följer en beskrivning för hur du ansluter en router eller dator till fiberenheten.
    Observera att bilderna endast är exempel på hur en router kan se ut.

Ta fram en nätverkskabel (CAT5e eller bättre) och koppla sedan in den i routerns inkommande anslutning. Den porten har oftast en annan färg än de övriga nätverksportarna och brukar vara märkt med WAN, internet eller någon typ av internetsymbol (t.ex. en jordglob).

Den andra änden av kabeln ansluts till port 1 på fiberenheten.
    Har du IP-telefoni ansluts denna till port 2.

Koppla sedan in strömkabeln till routern. Kontrollera så att routern är strömsatt, detta indikeras av olika lysdioder på framsidan som lyser.

Om du inte har en router kan du koppla din dator direkt med en nätverkskabel till port 1 på fiberenheten.

Om du vill ansluta enheter (t.ex. tv och spelkonsol) med nätverkskabel kopplar du in de i någon av de andra nätverksanslutningarna i routern, portarna är märkta LAN 1, LAN 2 osv.

OBS! Anslut inte enheter till fiberenheten då övriga portar är inaktiverade.

Starta din dator eller den enhet som du vill ansluta till internet. Leta upp verktyget för nätverk och välj ditt nätverk i listan.