Jag har ingen internetanslutning, vad ska jag göra?

• Bra internetanslutning kan ibland kännas lika overkligt som en enhörning. Många problem med internet kan du själv avhjälpa genom att följa våra felsökningsguider nedan.

Test 1: Starta om din utrustning

1. Dra ut strömmen till modemet och routern. Dra även ut telefonadaptern om du har en sådan.
    2. Stoppa i strömkabeln i modemet.
    3. Vänta 1 minut.
    4. Stoppa i strömkabeln till telefonadaptern.
    5. Vänta 1 minut.
    6. Stoppa i strömkabeln till routern.

Fungerar det fortfarande inte kan du göra test 2:

1. Koppla nätverkskabel mellan dator och modem.
    2. Starta därefter om modemet.
    3. Vänta 1 minut.
    4. Starta om datorn.

Om det fortfarande inte fungerar efter test 1 och 2 kan du:

• Koppla in telefonadaptern till modemet och därefter datorn med nätverkskabel till telefonadaptern.
    • Stäng sedan av alla enheter (modem, router och telefonadapter).
    • Koppla in allt igen.
    • Starta därefter upp modemet först.
    • Vänta 1 minut.
    • Starta upp telefonadaptern.
    • Vänta 1 minut.
    • Starta upp routern.
    • Vänta 1 minut.

Om det fortfarande inte fungerar kan din router vara trasig.

Logga enhörning.png