Hur kopplar jag in mitt modem?

• Ta fram en koaxialkabel/antennkabel och anslut den till antenn- uttaget med skruvanslutning, märkt Data. se bild 1.

Den andra änden av kabeln ansluts till skruvuttaget på  modemet, uttaget är ofta märkt Coax eller Cable. Se bild 2.

Koppla en nätverkskabel i första porten på modemet. Finns det fler portar är de oftast märkta med siffror. Den andra änden av nätverkskabeln ansluts till routern (eller annan enhet du vill  ansluta) Se bild 3, cirkel 1.

Koppla strömkabeln från eluttaget till modemet och tryck på modemets “av/på-knapp”. Se bild 3, cirkel 2.

Vänta några minuter, sen ska ditt internet vara igång.

Om du vill surfa trådlöst (via WiFi) krävs det att du har modem med inbyggd router eller en separat router. På sidan eller undersidan av modemet hittar du information om nätverks- namn (network name) och lösenord (wireless key). Leta upp samma nätverksnamn i listan på den enhet du vill ansluta och skriv in lösenordet.